Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@14:36:10 GMT

مروری بر آثار تاریخی محمد مطیع، بازیگر «سلطان و شبان»

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۱۸۳۲۲۷

مروری بر آثار تاریخی محمد مطیع، بازیگر «سلطان و شبان»

  محمد مطیع که شب گذشته در سن ۷۵ سالگی درگذشت از دهه ۵۰ در آثار تاریخی ماندگار تلویزیون ایفای نقش کرد، با بزرگان سینما و تلویزیون مانند علی حاتمی، عزت‌الله انتظامی، جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز همکاری داشت.

به گزارش ایسنا، وی در دهه ۶۰ در سریال‌های تاریخی ماندگاری بازی کرده است که می‌توان از «کوچک جنگلی»، «امیر کبیر»، «سلطان و شبان» و «هزار دستان» نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او همچنین فیلم‌های سینمایی «کلاغ»، «دایره مینا»، «بازداشتگاه»، «آوار»، «گردباد» و «روز‌های انتظار» را در کارنامه حرفه‌ای خود داشت. محمد مطیع بازیگر سینما و تلویزیون درگذشت
او در «باغ سرهنگ» به کارگردانی فلورا سام و «بچه‌های نسبتاً بد» به کارگردانی سیروس مقدم هم ایفای نقش کرده است.

محمد مطیع در سریال «کوچک جنگلی» به کارگردانی بهروز افخمی، نقش احسان‌الله خان که دومین چهره برجسته جنبش جنگل بود را ایفا کرده است. «کوچک جنگلی» یکی از سریال‌های تلویزیون در دهه ۶۰ است که فیلمنامه این مجموعه تاریخی را ناصر تقوایی با نگاهی به داستان مردی از جنگل، نوشته احمد احرار، نوشته است.

در این سریال تلاش شده زوایایی از قیام میرزا کوچک خان و مردم گیلان به نمایش درآید.

او همچنین در سریال «امیرکبیر» نقش میرزا آقاخان نوری که دومین صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار بود را در کنار ایرج راد، سعید نیکپور، فخری خوروش، ژاله علو بازی کرده است.

این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی سعید نیک‌پور در سال ۱۳۶۴ ساخته شده و پرویز زاهدی فیلمنامه آن را نوشته است. این مجموعه تلویزیونی سال ۱۳۶۳ در کاخ گلستان ضبط و پخش آن از اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۴ از شبکه یک شروع شد.

همچنین شبکه رادیویی نمایش، سال‌ها بعد این سریال را در قالب فیلم-صدا برای مخاطبان رادیویی بازپخش کرد.

«سلطان و شبان» هم یکی از سریال‌های محبوب دهه ۶۰ تلویزیون ایران در ژانر کمدی است که مهدی هاشمی و داریوش فرهنگ به اتفاق یکدیگر فیلمنامه این سریال را در قالب افسانه‌ای کهن نوشته و داریوش فرهنگ آن را کارگردانی کرده است.  
محمد مطیع در این سریال در کنار مهدی هاشمی، گلاب آدینه و محمدعلی کشاورز نقش وزیر اعظم را ایفا کرده است.

داستان این مجموعه درباره سلطانی کوته‌فکر و خوشگذران است که کابوس عجیبی می‌بیند و خوابگزار اعظم تعبیر آن را تیر‌های بلایی می‌داند که در تاریخ معینی از ماه بر سرش فرود خواهند آمد.

سریال «هزاردستان» به کارگردانی علی حاتمی در سال ۱۳۵۸ برای تلویزیون ساخته شد. ساخت این مجموعه تاریخی هشت سال به طول انجامید و در نهایت در سال ۱۳۶۷ از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت.

این مجموعه کلکسیونی از بهترین بازیگران ایرانی را در خود جمع کرده بود. علاوه بر محمد مطیع که نقش غلام عمه را بازی کرد، جمشید مشایخی، داود رشیدی، علی نصیریان و محمدعلی کشاورز با هدایت علی حاتمی، یکی از ماندگارترین سریال‌های تاریخی تلویزیون ایران را رقم زدند.

این سریال به داستان زندگی رضا خوشنویس (با بازی جمشید مشایخی) می‌پردازد؛ شخصیتی تخیلی مبتنی بر شخصیتی تاریخی به نام کریم دواتگر.

مجموعه تلویزیونی «سال‌های مشروطه» به کارگردانی محمدرضا ورزی تولید شد که روایتگر زندگی ۵ پادشاه قاجار در مدت ۷۰ سال حکومت بر ایران است. این مجموعه سال ۱۳۸۸ ساخته شد و صحنه‌های گوناگونی نظیر بازار سعدالسلطنه، باغ فین، باغ ملک، روستای کن، شهرک سینمایی دفاع مقدس، شهرک سینمایی غزالی، کاخ سعدآباد، کاخ گلستان و کاخ نیاوران در آن به نمایش درآمد.

محمد مطیع در این سریال نقش اتابک‌خان را در کنار ایرج راد، رضا رویگری، چنگیز وثوقی و… ایفا کرده است.

محمد مطیع در سریال «تبریز در مه» هم نقش میرزا ابوالقاسم فراهانی، صدر اعظم ایران در زمان محمد شاه قاجار را بازی کرده است.

در این سریال جمشید مشایخی، محمدرضا شریفی‌نیا، حسام نواب صفوی، الهام حمیدی، داریوش کاردان، رزیتا غفاری، سعید امیرسلیمانی، ارژنگ امیرفضلی، مرحوم حسین محب اهری و … هم ایفای نقش کرده‌اند.

این سریال به کارگردانی محمدرضا ورزی در سال ۸۹ در شهرک سینمایی غزالی تولید و از شبکه یک سیما پخش شد. این مجموعه تلویزیونی تاریخی ماجرای جنگ‌های ایران و روسیه را در زمان فتحعلی‌شاه قاجار و عباس میرزا به تصویر کشیده‌است و روایت‌گر جنگ‌های این دو کشور از آغاز تا مرگ عباس میرزا است.

سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی از سال ۹۴ از شبکه یک سیما پخش شد و محمد مطیع در این سریال نقش اردشیر ریپورتر را ایفا کرد.

این سریال داستان زندگی محمدرضا پهلوی شاه ایران را از زمان بازگشت وی از مصر، پس از ازدواج با ملکه فوزیه تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ و پیروزی انقلاب اسلامی به تصویر می‌کشد.

این سریال در کاخ سعد آباد، کاخ نیاوران، شهرک سینمایی غزالی، کاخ گلستان، شمس‌العماره، موزه عبرت، اقدس الدوله و مدرسه علوی تصویربرداری شده است.

محمد مطیع، زاده ۱۳۲۲ در مشهد بود و لیسانس تئاتر را از دانشکده هنر‌های دراماتی. دریافت کرد. این بازیگر سینما و تلویزیون شب گذشته (۲۹ اسفندماه) در منزل شخصی خود در کشور سوئد و در سن ۷۵ سالگی درگذشت.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محمد مطیع بازیگر پیشکسوت بازیگر سینما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۸۳۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 

  دکترمراد عنادی؛ مدیرعامل مؤسسه جام‌جم، پژوهشگر و نویسنده کتاب «فرمانروایان الموت» است که چاپ دوم آن در نمایشگاه کتاب امسال و در غرفه نشر پردازش عرضه می‌شود. او در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما درباره سریال الحشاشین معتقد است، این مجموعه که در جهان عرب طی ماه رمضان پخش شد، تلاش داشته است ریشه داعش یا رادیکالیسم سلفی را به نزاریان الموت و حسن صباح به‌ویژه برگرداند. همچنین در پروژه الحشاشین سعی کرده‌اند افسانه‌ها را نیز وارد سریال کنند، مثلا داستان سه یار دبستانی یعنی خواجه نظام‌الملک، حسن صباح و خیام که نخستین‌بار از سوی رشید‌الدین فضل‌ا... مطرح شد بعدها در دیباچه ترجمه انگلیسی رباعیات خیام توسط ادوارد فیتزجرالد یادآوری گردید. ولی به‌گفته خاورشناس و استاد تاریخ، مارشال هاجسن: انگار آن را بعدها خود نزاری‌ها ساخته و پرداخته‌اند.عنادی که مطالعات مختلفی درباره حسن صباح داشته، می‌گوید: شماری از پژوهشگران اعتقاد دارند او متولد ایران بوده و درست است که اجدادش یمنی بوده‌اند اما از آنجا که یمن از دوره هخامنشی، اشکانی و ساسانی به بعد در گستره ایران فرهنگی بوده، صباح به‌دنبال استقلال ایران و حفظش بوده به‌ویژه یکی از شعارهاش در انتقاد از امپراتوری سلجوقی بر این مبناست که چرا با این همه قدرت و گستردگی باید سلجوقیان به‌دنبال تاییدیه گرفتن از خلافت عباسیانی باشند که نیرو و عده خاصی ندارند!  این کارشناس رسانه با بیان این‌که پرداختن به حسن صباح به‌دلیل شخصیت رازآلود و کاریزماتیکش برای مخاطبان خودبه‌خود جذاب است، می‌افزاید: این ساخته مصری‌ها بحث‌هایی را برانگیخته، مثلا روایتی هدف سریال را به ضدیت با اخوان ارجاع می‌دهد و روایتی بر ضدیت با شیعه ارائه می‌کند. به نظر می‌رسد الحشاشین جای بررسی و نقد بسیاری دارد، ولی بهتر است در کشور خودمان سرمایه‌گذاری واقع‌بینانه‌ای انجام بگیرد و درباره صباح یک سریال دقیق و هماهنگ با واقعیت‌های موجود ساخته شود. فضاها، تصاویر و لوکیشن‌های سریال هیچ‌کدام در ایران و مربوط به ایران و فرهنگش نیست و همه و همه در کشوری عربی و عرب‌زبان است. وی با تأکید بر این‌که بعدها جریان اسماعیلیه با صوفی‌گری و دراویش ترکیب و ادغام می‌شود تا زمان قاجار که بخشی از آنها به هند مهاجرت می‌کنند و آنجاست که میان آنها و انگلستان پیوندهایی برقرار می‌شود، می‌گوید: اسماعیلیه کنونی (به‌ویژه آقاخانیه) با آن اسماعیلیه تاریخی شاید از نظر نوستالژی و اسطوره‌ای به کیش حسن صباح وفاداری‌هایی داشته باشند وگرنه کلا چنین به نظر می‌رسد که سبک زندگی و شیوه تفکرشان کاملا عوض شده و از ماکت حسن صباح فقط به‌دنبال بهره‌برداری تاریخی و اعتباری برای خودشان هستند. اسماعیلیه فعلی خیلی حساسیت‌های مذهبی ندارد که همکاری با آنها را برنتابد. تساهل در نگاه‌شان موج می‌زند و به آن اصول سخت و سفت که صباح داشته، رویکرد و گرایشی ندارند. خود صباح براساس اسناد تاریخی، شخص بسیار معتقد و متشرعی بوده تا جایی که حتی با پسرانش به‌خاطر گناه یا کار غیرشرعی برخورد شدید کرده یا دخترانش که امورات زندگی‌شان را با نخریسی و دوک‌ریسی اداره می‌کردند و در کل زندگی بسیار ساده‌ای در پیش گرفته بودند و مقررات شریعت را به‌شدت رعایت می‌کردند. افزون بر این، فقر منابع مکتوب و دسترس نبودن منشور حسن صباح در مجموع رهبران جدیدشان را به تفسیر به رای گرایش داده و فرمان‌های من‌درآوردی که حتی خیلی از نگره و تفکر حسن صباح فاصله دارد.

دیگر خبرها

  • مروری بر زندگی زهره فکور صبور؛ او چگونه از دنیا رفت؟
  • انتقال آثار تاریخی با ارزش از موزه ملی به کرمان
  • برگزاری نمایشگاه «آبی» در باگالری
  • (ویدیو) افشاگری عجیب الهام حمیدی از ازدواجش
  • (تصاویر) حمید صفت، بازیگر سریال هفت سر اژد‌ها و مادرش
  • نقش‌آفرینی بازیگر «لیسانسه‌ها» در «شب دیجور» محمود معظمی
  • آخرین عکس از این روزهای رضا رویگری
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • مجموعه تلویزیونی «گرگ» از شبکه ۴
  • دیدار احساسی دو بازیگر سریال دونگ‌یی بعد از ۱۳ سال